Login                               registracija
Korisničko ime:

Lozinka:
On line ponuda
Sadržaj korpe 0 proizvoda
 
Sektori
Nađite životinju po kodu
Unesite pročitani kod:


Gde se nalazimo

SUPERLAB
Milutina Milankovića 25
11070 Novi Beograd

 
IZ ŠTAMPE pošalji prijatelju štampa stranice

SUPERLAB MEĐU 300 NAJUSPEŠNIJIH PREDUZEĆA

SUPERLAB je, prema podacima koje je objavio časopis „Ekonomist" u godišnjem specijalnom izdanju, uvršćen u 300 najuspešnijih preduzeća u Srbiji! Rangiranje preduzeća izvršeno je na osnovu već ustaljenih kriterijuma, tako da nema mesta manipulaciji. Podaci govore sami za sebe. Tri stotine (veličanstvenih) najuspešnijih preduzeća ostvarila su tri petine bruto dobiti privrede Srbije. Po ukupnom i poslovnom prihodu ona čine približno četvrtinu privrede Srbije.

USPEH SUPERLAB -a
Na top listi 300 najuspešnijih preduzeća u 2004. godini
SUPERLAB se nalazi na 281. mestu. Međutim, kada je reč o najuspešnijim privatnim preduzećima u prošloj godini SUPERLAB zauzima 167. mesto. Tri stotine najvećih preduzeća rangiranih po ukupnom prihodu ostvarilo je u 2004. godini 1.433 milijardi dinara ukupnog prihoda, što je u odnosu na 2003. godinu više za 26,6 odsto.
Bolji finansijski rezultati poslovanja privrede, uticali su i na povoljnije finansijske rezultate najuspešnijih preduzeća. Najuspešnije firme po dobiti su ostvarile rast po svim elementima. Bruto dobit je povećana za 34 odsto. Od 300 najuspešnijih rangiranih po bruto dobiti, 183 su privatna.

300 VELIČANSTVENIH
Najuspešnija srpska preduzeća, među kojima je i
SUPERLAB pripadaju svim kategorijama: zastupljena su mala, srednja i velika preduzeća, preduzea svih privrednih delatnosti i oblika svojine.
Na listi najuspešnijih su 123 preduzeća iz oblasti industrije, 49 trgovinskih firmi, 47 građevinskih preduzeća, 9 preduzeća iz oblasti saobraćaja i veza, 50 firmi koje se bave delatnošću ekonomskih, finansijskih i sličnih usluga ali i informisanjem (štampani i elektronski mediji).
Na listama najuspešnijih neraste samo broj privatnih preduzeća, već se iz godine u godinu povećava njihovo učešće u ostvarenom ukupnom i poslovnom prihodu, u dobiti kao i u broju zaposlenih radnika. Takav slučaj je i sa
SUPERLAB -om koji je u 2004. godini imao tridesetak zaposlenih a sada se taj broj popeo na 65 zaposlenih radnika.

<<< PDF

http://www.emportal.rs/zines/top300/no3.html